bor
rotator_01 rotator_02

Bonafarm ágazatok

A Bonafarmnál minden egyes terméknek saját története van, az összetevőktől kezdve a gyártásig. Nézze meg az ágazathoz tartozó cégeinket, és töltsön le érdekes háttérinformációkat!

A borunk igaz története

A Bonafarm Csoport borászata, a Csányi Pincészet Zrt. nagy múltra tekint vissza, hiszen az alapokat még 1881-ben Teleki Zsigmond rakta le Chateau Teleki Borászat néven. Szőlőültetvényeink a Villányi Borvidék legjobb adottságú dűlőin találhatóak, valamint az ország egyik legjobban felszerelt borászati laboratóriumával rendelkezünk.

Mára korszerű borászati üzemmé alakultunk, ahol a nagyszabású fejlesztések eredményeként modern technológiával évi 2 millió üveg bort palackozunk. A technológiai vívmányok alkalmazása mellett azonban nem feledkezünk meg a kialakult borkészítési hagyományokról, Teleki Zsigmond nyomán készítjük fa- és barrique hordós érlelésű, díjnyertes borainkat. Minőségbiztosítási rendszerünkben minden palack borhoz minden munkatárs hozzáadja a nevét, így akár tíz év elteltével is visszanézhető, ki milyen munkát végzett.

A bortermelés magas színvonala a Villányi borvidék ásványi anyagokban gazdag, napsütötte termőföldjein alapszik. Az itteni kivételes, szubmediterrán mikroklíma Bordeaux-éval vetekszik! A déli fekvésű, löszös talajú Hársos domboldalon magas minőségű Portugieser, Merlot, Cabarnet Sauvignon és Cabarnet Franc szőlőt termesztünk. A Csillagvölgy dűlőn 2011-ben Kékfrankos és Syrah fajtákat telepítettünk.
A Kopár dűlőn termő szőlőből pedig a jellegzetes klíma és napsütéses órák magas száma miatt prémium borok születnek.