FőoldalÁgazatok Növénytermesztés Szántóföldi növénytermesztés
szanto
rotator_01 rotator_02

Bonafarm ágazatok

A Bonafarmnál minden egyes terméknek saját története van, amelynek fejezeteit minden ágazatban vállalataink írják az összetevőktől kezdve a gyártásig, így garantálva a kitűnő minőségű ételt és italt. Nézze meg az ágazathoz tartozó cégeinket, és töltsön le érdekes információkat!

Szántóföldi növénytermesztés

Szántóföldjeinken nem csak élelmiszer-előállításhoz szükséges kalászosok, kukorica, olajos növények és szója termesztésével foglalkozunk, hanem itt termesztjük malacaink, csirkéink, teheneink étrendjébe a takarmánynövényeket is. Tevékenységünk során a legkorszerűbb technológiákat és fajtákat alkalmazzuk, valamint ügyelünk talajaink termőképességére, ennek köszönhetően termésátlagaink kiemelkedőek az országban. Évente körülbelül 80 000 tonna kukoricát, 35 000 tonna őszi búzát, 7500 tonna árpát, 7000 tonna szóját és 6500 tonna repcét állítunk elő.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Bonafarm Csoport cégei szakmai és technológiai felkészültségüknek köszönhetően évek óta megbízható partnerei a legnagyobb nemzetközi fajtatulajdonos társaságoknak, így vetőmagjainkat a világ minden táján felhasználják. Modern termesztéstechnológiai megoldásokkal illetve a legújabb fajták előállításával is kísérletezünk, hogy a leggazdaságosabb természeti erőforrások felhasználása mellett a lehető legnagyobb termést érjük el.

A magas energiaárak költséghatékony termelést követelnek meg, amelyet forgatás nélküli talajművelés alkalmazásával valósítunk meg. Az új megoldások új technikai felkészültséget is igényelnek, ezért folyamatosan frissítjük gépparkunkat. Idén 4 darab 600 LE gumihevederes traktort, és nagy munkaszélességű mezőgazdasági gépeket vásároltunk, hogy csökkentett menetszámmal tudjuk előkészíteni a talajt. Így egyszerre csökkentettük a gázolajfogyasztást és a talajtaposást, valamint a talajtömörödést, amellyel az elvetett vetőmagok optimális ütemben tudnak nőni.

Az állattenyésztés melléktermékeként keletkező hígtrágyát a növénytermesztésünkben tápanyagként hasznosítjuk. A szántóföldek és az állattartó telepek elhelyezkedése előnyös, így ez további költségcsökkenést eredményez. A sertéstartásnál 60 ezer köbméter, a szarvasmarha ágazatnál 50 ezer köbméter hígtrágya keletkezik, amelynek kijuttatása Holmer típusú gépeken történik a hatósági előírások betartásával.