FőoldalÁgazatok Takarmányelőállítás
takarmany
rotator_01 rotator_02

Bonafarm ágazatok

A Bonafarmnál minden egyes terméknek saját története van, amelynek fejezeteit minden ágazatban vállalataink írják az összetevőktől kezdve a gyártásig, így garantálva a kitűnő minőségű ételt és italt. Nézze meg az ágazathoz tartozó cégeinket, és töltsön le érdekes információkat!

Takarmánygyártás

A cégcsoport növénytermesztéssel foglalkozó társaságai látják el a Csoport állatállományát kiváló minőségű takarmánnyal, hogy az élelmiszer-feldolgozó vállalatainak magas minőségű alapanyagigényét maradéktalanul ki tudjuk szolgálni. Összesen több mint 300 ezer tonna takarmányt állítanak elő, ebből a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. évi 200 ezer tonnájával a leginkább meghatározó.

A Bonafarm állatállományának takarmányszükségletét pusztán növénytermesztéssel nem tudjuk kielégíteni, ezért takarmányalapanyagainkat integrált partnereinktől és más megbízható forrásból is kiegészítjük. Így nemcsak haszonállatainkat tudjuk minőségi összetételű takarmánnyal ellátni, hanem vevőink számára is magas szintű takarmánykeverékeket tudunk értékesíteni.

A különböző állományok számára ideális összetételű takarmányainkat a Bonafarm-Bábolna Kft. 6 takarmánykeverő üzemében korszerű premixeinek felhasználásával készítjük. A premix (előkeverék) olyan komponensekből készül, mint vitaminok, mikroelemek, aminosavak, enzimek, stb., melyek összemérése, közvetlen keverése tápszinten nem lehetséges. A legyártott premixekből készülhet dercés, granulált és morzsázott keveréktakarmány, dercés esetében esetleg még koncentrátum. A kiváló minőség érdekében ügyelünk a fajta kiválasztására, ezért minden évben saját kísérletek keretében választjuk ki azokat.

Az előállított takarmányok minőségét folyamatosan figyelemmel kísérjük a mohácsi laborüzemünkben, így azonnal kiszűrhető a takarmány rossz minősége, mellyel megelőzhetjük a tejhozam, illetve a sertések súlygyarapodásának csökkenését. Állatainknak koruknak, egészségi állapotuknak és az évszaknak megfelelően összeállított takarmányt adunk. A minél jobb összetételű takarmánykeverékek kialakítása érdekében együttműködünk hazai egyetemekkel és kutatóintézetekkel, részt veszünk tudományos konferenciákon, előfizetünk a legjelentősebb szakmai folyóiratokra, valamint kollegáinknak lehetőséget biztosítunk szakmérnök és tudományos végzettség megszerzésére.