Gyártóhelyek

Termékeink minőségét a magas színvonalú technikai háttér biztosítja.

Cégünk a termékek gyártását öt telephelyen végzi, a központi telephelyen Nagyigmándon, illetve Dalmandon, Mohácson, Zalacsében és Újszászon.

Nagyigmándi telephelyünkön található a premix üzem (volt BCR üzem), ahol a nagy töménységű vitamin- és mikroelem premixektől kezdve a magas fehérjetartalmú koncentrátumokig bezárólag gyártunk termékeket valamennyi állatfaj részére, illetve a legnagyobb kapacitással és gyártással is rendelkező takarmánykeverő üzem, ami az ország legnagyobb és a korszerűbbek között számon tartott keverője.

Cím: Burger Róbert Agrár-Ipari Park
Tel: +36/34-557-050,
Fax: +36/34-557-060

Premix üzem
Az üzem 1978-ban épült komplett BÜHLER premixgyártási technológiával és annak gépeivel. A minőségi gyártás érdekében az elmúlt években számos korszerűsítést és bővítés végeztünk el:

1986: vezérléskorszerűsítés, automata egységrakomány képzés
1997: vezérléskorszerűsítés, elkülönített gyártósorok kialakítása, alapanyag-, késztermék tároló kapacitás bővítése, ömlesztett kitárolás magvalósítása.
2001: vezérléskorszerűsítés

Az üzemben közel 500-féle terméket: vitamin- és mikroelem premixeket, egységes- és komplett premixeket, koncentrátumokat, ásványi- és egyéb takarmány-kiegészítőket gyártunk.

Termékeinket az alábbi kiszerelési formában juttatjuk el vásárlóinkhoz:
– 1-5 kg-os zacskóban, gyűjtőkartonban
– 25-50 kg-os papír- és PE zsákokban, fóliával rögzített egységrakományként
– 500 – 1000 kg-os big-bag
– ömlesztett

A termékek az üzem 6 gyártósorán készülnek, a koncentráció, gyógyszerezés, keverési tétel nagysága, és az anyagok fizikai tulajdonságának figyelembe vételével.

A gyártó berendezések magas szinten automatizáltak. A technológia jellemzője a sűrű áramú pneumatikus és öntisztító anyagszállítás, valamint a hatóanyagok többszörös hígítással történő felkeverése a végső koncentrációra.

A folyamatirányító számítógéppel vezérelt és ellenőrzött gyártósorainkon gazdaságosan, kiváló minőségű termékeket gyártunk. A vezérlőrendszer egyértelmű azonosítást és nyomon követhetőséget biztosít, valamint a szolgáltatott adatok jól felhasználhatók a karbantartás tervezéséhez és gyors gazdasági döntések meghozatalára.

II. Keverő üzem
Az 1980-ben épült üzem rekonstrukciója, kapacitásnövelése 2000-ben történt meg.
Az üzemben Wijnveen technológia szerint kialakított, 2 keverő,- és 3 granuláló vonalon gyárthatók gyógyszeres és gyógyszermentes keveréktakarmányok, koncentrátumok ömlesztett és zsákos kiszerelésben. Megvalósul a tiszta,- és gyógyszeres gyártó vonal, amely a hatósági előírásokat, vevői igényeket kielégíti. Szinte minden gazdasági haszonállat részére, minden korcsoport számára képes az üzem gyártani.

A teljes technológiai folyamat elektronikus vezérlését központi számítógépes folyamatirányító rendszer (HPLR) végzi, biztosítva a megfelelő gyártási útvonalak kiválasztását, gyártás sorrendjét, pontosságát, regisztrációját, egyben lehetőséget kínál a folyamatba történő ésszerű beavatkozásra. Az egyes technológiai műveleteket PLC- k vezérlik, amelyek működését a központi számítógép felügyeli.

A 20-50 kg zsákos, illetve big-bag-es, ömlesztett kitárolásra egyaránt alkalmas a technológia. Jelentős gyártásnövekedés történt 2009-ben azzal, hogy a Bonafarm-cégcsoport sertés takarmányigényének nagyrésze ebben az üzemben kerül legyártásra, ezzel jelentősen javítva az üzem gazdaságos működését, kihasználtságát. Jelenleg az üzem teljes kapacitás kihasználtsággal, folyamatos 3 műszakban termel.
2010-ben felújításra kerültek az üzem legfontosabb részei, többek között a granulálók, gőzrendszer, levegőrendszer is.

Zalacsébi telephelyünkön 3 gyártóüzem található. Takarmánygyártó, ahol fő termékeink a baromfi és sertés (főként malac) takarmányok. Állateledel (petfood) gyártó üzem, mely kutya és macska eledeleket gyárt a petfood üzletág részére. Valamint rendelkezünk egy porlasztva szárító üzemmel is, ahol elsősorban tejipari melléktermékek további feldolgozását, illetve szerves kötésű mikroelemek gyártását végezzünk saját gyártásunk részére.

Cím: 8996 Széchenyi út 25.
Tel.: +36/92-371-480
Fax: +36/92-371-077

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. zalacsébi telephelye három üzemegységből áll:

Keverő üzem

Az üzem Zalacséb település iparterületén, Zalaegerszegtől 20 km-re nyugati irányban található. Az üzem 1974-ben épült, fő profilja a keveréktakarmány gyártás. Felújítás 1998-ban a két granuláló vonal és a hozzá tartozó készáru silókkal, 2000-ben pedig a dercés vonal rekonstrukciójával folytatódott.

A technológiai fejlesztések, korszerűsítések napjainkban is folytatódnak. 2009/2010-ben korszerűsítettük a folyadékbeadagoló rendszert. Az üzem zsákos és ömlesztett kiszerelésű, dercés, granulált és morzsázott tápok és takarmánykeverékek előállítására rendelkezik technológiai berendezéssel. A keverő vonal számítógép vezérléssel teszi lehetővé a minőségi takarmánygyártást.

Népszerű zsákos termékeink a BF-20, PIGGY malactakarmányok és a MÁRKATERMÉK takarmánykeverék család. Termékeink zsákos formában márkaképviselőinken keresztül, ömlesztett formában pedig szerződött partnereinknek értékesítjük az ország egész területén.

Porító üzem
A Porító- és tápszerüzem működését 1975-től folyamatosan végzi.

Termelésének fő profilja:

  • Porlasztva szárított termékek (takarmány alapanyagok és késztermékek)
  • Tejpótló malac- és borjútápszerek gyártása.

Petfood üzem
A bábolnai hobbiállat-eledel gyártás a felhalmozódott takarmányozási tapasztalatokra alapozva a 80-as években kezdődött a zalacsébi FETA Üzemekben. A termékek Porcijó néven kerültek forgalomba. 1996-ban épült az első önálló hobbiállat-eledel gyártásra szakosodott üzem egy 1t/h teljesítményű Miltenz extruder vonallal. Gyártási volumenünk 2000-ben már meghaladta a 10.000 tonnát. A piaci igények növekedése, illetve a gyártási költségek mérséklése miatt 2010-ben időszerűvé vált egy nagyobb (2t/h) üzem felépítése, melynek átadása júniusban esedékes.

Újszászi telephelyünkön egy takarmánygyártó üzem található, ahol a magas beltartalmú un. nagyüzemi tápok mellett nagy mennyiségben gyártunk termékeket a kisüzemi, háztáji gazdálkodók részére is. Ezeket a termékeket zsákos kiszerelésben a márka képviseleti osztály disztribúciós rendszere juttatja el vevőink részére.

Cím: 5052 Zrínyi út 13.
Tel: +36/56-552-716, +36/56-552-442
Fax: +36/56-552-440

A keverőüzem Újszász város egyik legnagyobb ipari létesítménye, mely 30 éves múltra tekint vissza. A 70-es évektől mint szemes termény felvásárló központ, 1990-től mint takarmánykeverő üzemel.

Az üzem fő profilja a keveréktakarmány gyártás. Termékeinket zsákos formában márkaképviselőkön keresztül, ömlesztett formában szerződött partnereinknek értékesítjük az ország jelentős területén. Belföldi értékesítésen túlmenően növekszik az export értékesítés aránya is. Gyártmányaink a brojler, víziszárnyas, pulyka, sertés, szarvasmarha, nyúl tápok és takarmánykeverékek.

Az üzem ÉLGÉP technológiával szerelt, számítógép vezérlésű gyártósorral rendelkezik, mely lehetővé teszi a nagy mennyiségű és jó minőségű termékek előállítását. Lehetőség van a takarmányok granulálására ill. morzsázására is. A technológia fejlesztésével párhuzamosan megoldásra került az aroma és növényi olaj bedolgozás, mely tovább javította termékeink minőségét.

Hírek

2018.05.02.

Termékdíjasok a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatai

A Bonafarm Mezőgazdaság két első, és egy második helyezéssel gazdagodott a [...] Tovább

2018.04.11.

Megalakult a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

Megalapítottuk az első szegedi szakmai klubot a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karával [...] Tovább

2017.08.17.

Global G.A.P. tanúsítvány a Bábolna Takarmánynak

A Global G.A.P., azaz a ”Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat”-nak megfelelő termelést igazoló [...] Tovább

2016.05.10.

Termékdíjak Hódmezővásárhelyről

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok [...] Tovább

2014.09.09.

Stratégiai együttműködési megállapodás a kormánnyal

Szijjártó Péter miniszter helyettes és Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója [...] Tovább

2014.08.06.

Innovációs díjat nyert a Bonafarm Adminisztrációs Központ

Az InnoMax díj nagyvállalati kategóriájában második helyen végzett a Bonafarm Zrt. [...] Tovább