Tevékenységek

Műtrágya forgalmazás

A Bólyi Agrokémiai Kft Bólyi, Mohácsi és Magyarbólyi telephelyein szinvonalas szolgáltatásokkal, minőségi műtrágyákkal szolgálja ki kis és nagy partnereit a teljes év folyamán. Műtrágya értékesítés, műtrágyacsomagolás (big-bag, 50/1, 20/1), műtrágya tárolás. Szinte az összes hazai és nemzetközi műtrágya gyártó termékeit megtalája kínálatunkban. Bőséges raktárkészlettel és segítőkész kollégáinkkal várjuk szíves érdeklődését.

 

Növényvédő szer forgalmazás

A Bólyi Agrokémiai Kft bólyi telephelyén temperált raktárból biztosítjuk termelő partnereink növényvédő szer igényeinek folyamatos kiszolgálását. A zökkenőmentes árukiadást beszállítóink előszezoni készletfeltöltéssel, bizományosi árukihelyezéssel és 24 órán belüli kiszállítással segítik elő. A termelők finanszírozásában főbb beszállítóink jelentős szerepet vállalnak.

 

Vetőmag forgalmazás

Bólyi központi telephelyünkön valamint kiskereskedelmi üzleteinkben valamennyi forgalmazó vetőmag kínálata megtalálható. Hibridkukorica vetőmagokból 1, és 5 kg-os valamint 25, 50, 70 és 80 ezer szemes kiszerelésben állunk rendelkezésére mind a nemzetközi mind pedig a hazai nemesítőházak kínálatából. Hagyományos linolsavas, magas olajsav tartalmú valamint herbicidtoleráns napraforgóhibridek minden éréscsoportból. Hibrid és fajtarepcék nagy választéka. Hazai és külföldi nemesítésű fémzárolt kalászos vetőmagok. Valamint korai-, közép- és késői érésű szója vetőmagok nagy választékával és a Bólyi Szója vetőmagok hivatalos forgalmazójaként szolgáljuk ki kereskedő és termelő partnereinket.

 

Termeltetés és terménykereskedelem

A termeltetési és terményfelvásárlási üzletág működési területe alapvetően az Ormánság kevésbé tőkeerős gazdálkodói, mezőgazdasági üzemei, valamint a Kft. volt tulajdonosi köre. A termeltetéses konstrukció nem csak az értékesíteni kívánt termények beszerzési forrásainak biztosítását jelenti, hanem a termelők számára a finanszírozás keretében átadott input anyagok (vetőmag, műtrágya, növényvédő szer) kihelyezését is kedvező finanszírozási feltételekkel.

Termeltetett növényfajok: kukorica, búza, árpa, repce, napraforgó és  szójabab.
Jelentős feladat a beszerzett termények szárítása, tisztítása, raktározása, a tároló helyek biztosítása, az értékesítéshez kapcsolódó logisztikai tevékenység.

A termény beszerzés másik területe a piaci igényeket azonnal kielégítő, vagy a kedvező áron való beszerzési lehetőségeket kihasználandó  felvásárlás. Jellemző még a terményért-műtrágya, illetve a vetőmagért-termény akció is.

Az értékesítés három csatornán keresztül történik: belföldi, ezen belül cégcsoporton belüli, az ezt meghaladó mennyiség értékesítése egyrészt külker vállalatok felé történik ugyanakkor jelentős a saját jogú export értékesítés is, elsősorban szóját és étkezési búzát adunk el a bosnyák és olasz piacra.

 

Mezőgazdasági kiskereskedelmi értékesítés

Kiskereskedelmi tevékenységünket öt saját tulajdonú bolttal – Bólyon, Siklóson, Villányban, valamint Mohácson két üzlettel – ezen kívül Pécs-Hirden egy kihelyezett bizományosi egységgel bonyolítjuk. Üzeleteink ún. gazdabolt jelleggel működnek, vagyis rendkívül széles termékpalettával és szakértő kiszolgálással állnak vásárlóink rendelkezésére. Kínálatunkban megtalálhatók a szántóföldi és kertészeti műtrágyák, növényvédőszerek, vetőmagok mellett a borászati anyagok, szerszámok virágföldek, fóliák, öntözés technikai termékek, valamint minden egyéb ami a kertészeti és házkörüli tevékenységhez nélkülözhetetlen.

 

Mezőgazdasági szolgáltatás, gázolaj értékesítés

Termelő partnereink részére hidas traktoros permetezést végzünk saját kiszolgáló személyzettel, növényvédelmi-szakmérnöki felügyelettel. Telepeink iparvágányain műtrágya és termény ki és berakást végzünk. Bólyi telephelyünkön vállaljuk a műtrágyák Big-Bag (500 kg, 700 kg, 1000 kg) valamint kisméretű polietilén zsákokba (20 kg, 40 kg, 50 kg) történő bércsomagolását.

Bólyi telephelyünk üzemanyag töltőállomásán gázolajjal szolgáljuk ki mezőgazdasági termelő partnereinket. Nagyobb tételű vásárlás esetén integrátori konstrukció keretében, a termelő telephelyére történő közvetlenüzemanyag-kiszállítás biztosítását is vállaljuk.

Hírek

2014.09.09.

Stratégiai együttműködési megállapodás a kormánnyal

Szijjártó Péter miniszter helyettes és Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója [...] Tovább

2014.08.06.

Innovációs díjat nyert a Bonafarm Adminisztrációs Központ

Az InnoMax díj nagyvállalati kategóriájában második helyen végzett a Bonafarm Zrt. [...] Tovább

2014.06.06.

Eladásra kínált kisbikák a Bóly Zrt.-nél

A Bóly Zrt. Csípőteleki Tehenészeti Telepe eladásra kínál kimagasló genetikájú, bikanevelő [...] Tovább

2014.05.13.

Sikeres Bonafarm Mezőgazdaság Termékdíj pályázatok

A Bonafarm Mezőgazdaság két projektje az élen végzett a Termékdíj Pályázat [...] Tovább

2014.03.03.

Gépárverés a Bonafarm Mezőgazdaság műszaki ágazatánál

A Bóly Zrt. márc. 12-én liciteljárás keretében eladásra kínálja használt gépeit, [...] Tovább

2014.01.15.

Cipősdoboz akció a Bonafarm Csoportnál

Az önkéntes akció során több mint 430 gyermeknek tudtunk örömet szerezni [...] Tovább