Kapcsolódó ágazatok

Hírek

2015.05.11.

Gyakorlat a Dalmand Zrt.-nél

A Dalmand Zrt. gyakorlati helyet biztosít a Kaposvári Egyetem Agrár- és [...] Tovább

2014.09.09.

Stratégiai együttműködési megállapodás a kormánnyal

Szijjártó Péter miniszter helyettes és Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója [...] Tovább

2014.08.06.

Innovációs díjat nyert a Bonafarm Adminisztrációs Központ

Az InnoMax díj nagyvállalati kategóriájában második helyen végzett a Bonafarm Zrt. [...] Tovább

Cégismertető

Dalmand Zrt. elődje 1949-ben alakult meg a volt Eszterházy és Magyar Királyi Ménesbirtok helyén 2000 hold területtel, majd 1983-ban hozzácsatolták az Alsótengelici Állami Gazdaságot. Az ország egyik legismertebb mezőgazdasági nagyüzemeként 2003-ban került Csányi Sándor érdekeltségi körébe. A Bonafarm csoport tagja.

A Dalmand Zrt. Tolna megye délnyugati részén, a Kapos folyó vízgyüjtőjében, valamint a megye középső részén, a Tolnai-dombságon működik. A terület éghajlati és talajadottságai változóak, de a mezőgazdasági termelés ettől függetlenül mindenhol magas szintű. A vállalatnál a hagyományos növénytermesztési termékeken kívül (őszi búza, kukorica, olajos növények) meghatározó a különböző vetőmagok termesztése is. A hibridkukoricát a cégcsoport bólyi üzemében dolgozzák fel.

2007-ben kezdte meg működését Magyarország legkorszerűbb sertés nukleusz telepe, amely 2008 óta biztosítja a cégcsoport bólyi telepeinek tenyészanyag ellátását is. Az 1500 kocás telepről kikerülő évi 10-12 ezer db – 8 nagy gazdasági kárt okozó betegségtől mentes – tenyészsüldőből jelentős mennyiséget exportálunk. Sok német, holland, cseh, szlovén, horvát és orosz gazdaság használja a dalmandi genetikát. Az állatállomány takarmány ellátását saját alapanyagok felhasználásával oldjuk meg.

220 hektár völgyzárógátas halastórendszeren ponty és ragadozó hal tenyésztés folyik. A 2008-ban megépített nagy szaktudást igénylő halkeltető biztosítja a saját ivadék ellátását, de egyre nagyobb mennyiségben hazai partnereknek is szállítunk. A halastórendszeren túl a vállalathoz egy erdőterület is tartozik. Jelenleg 380 fő dolgozik a Dalmand Zrt. alkalmazásában.

 • évi 50 000 db hízósertés
 • évi 12 000 db tenyészsüldő
 • 220 ha-os halastórendszer

 

A Bóly Zrt.-vel közösen fenntartott sertésintegrációs tevékenységünkről szóló bemutatkozó filmet erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Ars Poetica

A Dalmand Zrt. az ország egyik legismertebb mezőgazdasági üzemeként szántóföldi növénytermesztést folytat, valamint 12.000 tenyészdüldőt és 50.000 hízósertést tenyészt évente. Ezzel a tevékenységével nagyban segíti, hogy a Bonafarm Csoport termékeinek igaz történetei happy enddel végződhessenek, azaz az asztalra kerülő, minőségi étellel, itallal.

Menedzsment

Ádám János

Ádám János

Vezérigazgató

Csillag Sándor

Csillag Sándor

Gazdasági vezérigazgató helyettes

Gyenei Ferenc

Gyenei Ferenc

Növénytermesztési ágazatigazgató

Kapcsolat

 • PPick Szeged Zrt.
 • SSole-Mizo Zrt.
 • CCsányi Pincészet Zrt.
 • BBóly Zrt.
 • FFiorács Kft.
 • DDalmand Zrt.
 • BB-Bábolna Takarmány Kft.
 • BBonafarm Zrt.
 • OBonOffice Kft.

Dalmand Zrt.

H-7211 Dalmand,
Felszabadulás u. 42.

Tel: +36/74-539-100
Fax: +36/74-539-115
E-mail: titkarsag@dalmand.bonafarm.hu