Kapcsolódó ágazatok

Hírek

2015.05.11.

Gyakorlat a Dalmand Zrt.-nél

A Dalmand Zrt. gyakorlati helyet biztosít a Kaposvári Egyetem Agrár- és [...] Tovább

2014.09.09.

Stratégiai együttműködési megállapodás a kormánnyal

Szijjártó Péter miniszter helyettes és Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója [...] Tovább

2014.08.06.

Innovációs díjat nyert a Bonafarm Adminisztrációs Központ

Az InnoMax díj nagyvállalati kategóriájában második helyen végzett a Bonafarm Zrt. [...] Tovább

Cégismertető

Dalmand Zrt. elődje 1949-ben alakult meg a volt Eszterházy és Magyar Királyi Ménesbirtok helyén 2000 hold területtel, majd 1983-ban hozzácsatolták az Alsótengelici Állami Gazdaságot. Az ország egyik legismertebb mezőgazdasági nagyüzemeként 2003-ban került Csányi Sándor érdekeltségi körébe. A Bonafarm csoport tagja.

A Dalmand Zrt. Tolna megye délnyugati részén, a Kapos folyó vízgyüjtőjében, valamint a megye középső részén, a Tolnai-dombságon működik. A terület éghajlati és talajadottságai változóak, de a mezőgazdasági termelés ettől függetlenül mindenhol magas szintű. A vállalatnál a hagyományos növénytermesztési termékeken kívül (őszi búza, kukorica, olajos növények) meghatározó a különböző vetőmagok termesztése is. A hibridkukoricát a cégcsoport bólyi üzemében dolgozzák fel.

2007-ben kezdte meg működését Magyarország legkorszerűbb sertés nukleusz telepe, amely 2008 óta biztosítja a cégcsoport bólyi telepeinek tenyészanyag ellátását is. Az 1500 kocás telepről kikerülő évi 10-12 ezer db – 8 nagy gazdasági kárt okozó betegségtől mentes – tenyészsüldőből jelentős mennyiséget exportálunk. Sok német, holland, cseh, szlovén, horvát és orosz gazdaság használja a dalmandi genetikát. Az állatállomány takarmány ellátását saját alapanyagok felhasználásával oldjuk meg.

220 hektár völgyzárógátas halastórendszeren ponty és ragadozó hal tenyésztés folyik. A 2008-ban megépített nagy szaktudást igénylő halkeltető biztosítja a saját ivadék ellátását, de egyre nagyobb mennyiségben hazai partnereknek is szállítunk. A halastórendszeren túl a vállalathoz egy erdőterület is tartozik. Jelenleg 380 fő dolgozik a Dalmand Zrt. alkalmazásában.

 • évi 50 000 db hízósertés
 • évi 12 000 db tenyészsüldő
 • 220 ha-os halastórendszer

 

A Bóly Zrt.-vel közösen fenntartott sertésintegrációs tevékenységünkről szóló bemutatkozó filmet erre a linkre kattintva tekintheti meg.

Ars Poetica

A Dalmand Zrt. az ország egyik legismertebb mezőgazdasági üzemeként szántóföldi növénytermesztést folytat, valamint 12.000 tenyészdüldőt és 50.000 hízósertést tenyészt évente. Ezzel a tevékenységével nagyban segíti, hogy a Bonafarm Csoport termékeinek igaz történetei happy enddel végződhessenek, azaz az asztalra kerülő, minőségi étellel, itallal.

Menedzsment

Ádám János

Ádám János

Vezérigazgató

Csillag Sándor

Csillag Sándor

Gazdasági vezérigazgató-helyettes

 

Kapcsolat

 • PPick Szeged Zrt.
 • SSole-Mizo Zrt.
 • CCsányi Pincészet Zrt.
 • BBóly Zrt.
 • FFiorács Kft.
 • DDalmand Zrt.
 • BB-Bábolna Takarmány Kft.
 • BBonafarm Zrt.
 • OBonOffice Kft.

Dalmand Zrt.

H-7211 Dalmand,
Felszabadulás u. 42.

Tel: +36/74-539-100
Fax: +36/74-539-115
E-mail: titkarsag@dalmand.bonafarm.hu