Halászat

Több mint 260 hektár vízfelületen folytat halászati tevékenységet cégünk. A terület tagolt, az átlagosan nyolc-tíz hektáros tavak mindegyike a tájegységre jellemzően kereszttöltéses, völgyzárógátas halastó. Az ágazat legnagyobb mennyiségben termelt hala a ponty, ami mellett szerepet kapnak a termelésben a ragadozó és növényevő halak különböző korosztályai is.

pontyot elsősorban belföldön értékesítjük, míg a ragadozó és növényevő halak általában exportra kerülnek. A horgászegyesületek visszajelzései alapján a kiváló kondíciójú “dalmandi hal” nem csak a tányéron, a horgon is hatalmas élményt nyújt.

Fontos az ágazat számára, hogy részt vegyen a halászatot érintő kutatásokban, és új módszerek alkalmazásával gazdaságosabbá tegye a termelést. Az utóbbi években zajló fejlesztések célja a kedvező termelési feltételek biztosítása mellett az ivadék előállítási rendszerek tökéletesítése, valamint egy környezettudatos, takarékos vízgazdálkodási technológia kialakítása.

Ágazatvezető

Demeter Krisztián
Telefon: +36/30-339-3597
E-mail: Krisztian.Demeter@dalmand.bonafarm.hu

Hírek

2018.05.02.

Termékdíjasok a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatai

A Bonafarm Mezőgazdaság két első, és egy második helyezéssel gazdagodott a [...] Tovább

2018.04.11.

Megalakult a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

Megalapítottuk az első szegedi szakmai klubot a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karával [...] Tovább

2014.09.09.

Stratégiai együttműködési megállapodás a kormánnyal

Szijjártó Péter miniszter helyettes és Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója [...] Tovább

2014.08.06.

Innovációs díjat nyert a Bonafarm Adminisztrációs Központ

Az InnoMax díj nagyvállalati kategóriájában második helyen végzett a Bonafarm Zrt. [...] Tovább

2014.06.06.

Eladásra kínált kisbikák a Bóly Zrt.-nél

A Bóly Zrt. Csípőteleki Tehenészeti Telepe eladásra kínál kimagasló genetikájú, bikanevelő [...] Tovább

2014.05.13.

Sikeres Bonafarm Mezőgazdaság Termékdíj pályázatok

A Bonafarm Mezőgazdaság két projektje az élen végzett a Termékdíj Pályázat [...] Tovább