FőoldalHírek Sajtóközlemény
rotator_01 rotator_02

Hírek

2015.07.10.

Sajtóközlemény

Lezárult a „Komplex technológiai fejlesztés a Sole-Mizo Zrt. szegedi telephelyén”

A Sole-Mizo Zrt.-nél az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázat keretében elnyert 845,43 millió forint európai uniós támogatással befejeződött az innovatív termék- és technológiai fejlesztés, raktármenedzsment és nyomon követési rendszer kialakítása. A pályázat összköltsége 1,81 milliárd forint.

A fejlesztés célja az volt, hogy a vállalkozás szegedi telephelyén egészségtudatos táplálkozási irányzatoknak megfelelő, innovatív gyártástechnológiájú, mikrobiológiailag biztonságos csomagolású, speciális enzimkészítmények használatával kiemelkedő beltartalmi értékekkel rendelkező túrót és annak gyártása során keletkező savóból speciális adalékokkal készült joghurtos italt állítsunk elő, illetve ezen termékekhez kapcsolódó raktármenedzsment és nyomon követési rendszert alakítsunk ki.
Ezen termékek segítségével növelni kívánjuk a piacra kerülő termékek körét, fogyasztóink elégedettségét és szakmai elismertségünket.
Célunk továbbá az üzemi termelékenységünk javítása, árbevételünk növelése, szakmai tudásunk fejlesztése és aktív szerepvállalásunk növelése a tejipari ágazat innovációs potenciáljának erősítésében. A fejlesztés eredményeként új termékek születtek, valamint kialakításra került az ezekhez kapcsolódó technológia és műszaki háttér is.

A kutatás-fejlesztési program keretei között kifejlesztett termékeink:
speciális enzimkészítményekkel gyártott túró és joghurtos savóital.

A kifejlesztett termékek piacra kerülésével bővülhet a hazánkban elérhető minőségi, egészségtudatos táplálkozási irányzatoknak megfelelő termékek köre. A fogyasztók általi pozitív fogadtatás termelési eszközeink kihasználtságának növekedését, munkahelyek megtartását, illetve azok számának növelését jelentheti. A kifejlesztett termékek a hazain túl, külpiacokon is értékesítésre kerülhetnek, így növelve a cég export bevételét. A befejezett kutatás-fejlesztési program lehetőséget teremt az iparághoz kötődő további fejlesztések elindításához is.

A 2014.02.03-án elkezdett és 2015.06.30-án lezárult projekt összköltsége 1,81 milliárd Ft, melyből a fejlesztéshez kapcsolódó bérköltségeket finanszíroztuk, technológiai berendezéseket szereztünk be, a kifejlesztett termékek tárolására és nyomon követésére új raktárt építettük fel, valamint új raktári állványrendszert és targoncákat vásároltunk.

 

A projektről bővebb információt a www.mizo.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Hidvégi Viktor
Elérhetőség:
Tel:+36-30-687-55-45
E-mail: viktor.hidvegi@solemizo.bonafarm.hu

További híreink

2017.03.31.

Gépárverés a Bóly Zrt.-nél

A BÓLY Zrt. műszaki ágazatának egységei liciteljárás keretében eladásra kínálnak használt gépeket, [...] Tovább

2017.03.17.

Gépárverés a Dalmand Zrt.-nél

A Dalmand Zrt. árverésen értékesíti használt, üzemképes és üzemképtelen gépeit, eszközeit. [...] Tovább

2017.02.01.

Duális képzések a Bonafarm Mezőgazdaság cégeinél

A Bonafarm Mezőgazdaság a Kaposvári Egyetemmel, a Szent István Egyetemmel, illetve [...] Tovább

2016.11.12.

A Bábolna Takarmány kiváló márka

2016-ban hetedszer tették mérlegre a hazai márkákat a MagyarBrands bírálói. Idén [...] Tovább

2016.07.20.

Tájékoztatás megtévesztő levelekről

Tisztelt Partnerünk! Az elmúlt időszakban több esetben kaptak a Bonafarm Csoport [...] Tovább

2016.05.10.

Termékdíjak Hódmezővásárhelyről

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok [...] Tovább