FőoldalHírek Újabb hungarikum a Pick Szeged Zrt.-nél
rotator_01 rotator_02

Hírek

2014.06.03.

Újabb hungarikum a Pick Szeged Zrt.-nél

A Pick immár 2 kiemelten különleges termékkel büszkélkedhet: a PICK Téliszalámi után májusban a HERZ Classic Téliszalámi is hivatalos hungarikum lett.

A Pick Szeged Zrt. az egyetlen olyan húsipari vállalat, amely két hungarikummá nyilvánított termékkel is büszkélkedhet. A Hungarikum Bizottság döntése értelmében 2014. márciusban a PICK Téliszalámi, majd májusban a HERZ Classic Téliszalámi is hivatalosan hungarikum lett.

A hungarikum definíciója
„A hungarikum egy olyan gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.”
/Idézet a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényből./

Mit jelent ez a Bonafarm Csoport számára?
Ez a minősítés a gyakorlatban kimagasló presztízsértékkel bír, tovább öregbíti a PICK és HERZ Téliszalámi jó hírnevét Magyarországon és külföldön egyaránt.
A PICK Téliszalámi hungarikummá válását a termék számos tipikus, meghatározó tulajdonsága tette indokolttá. Ennek eredményeként nyerte el a termék a hungarikum címet, amely egy szép és örömteli esemény a PICK márka 145 éves évfordulóján.
A HERZ Classic Téliszalámi hungarikumként való elismerése beigazolta, hogy a másfél éve újra bevezetett, több mint egy és egynegyed százados hagyománnyal rendelkező HERZ Téliszalámi különlegessége révén kimagasló nemzeti értékkel bír.

************************

A Hungarikum Bizottságról, a Hungarikumok Gyűjteményéről és a törvényről
A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény 2012. július 1-jén lépett hatályba. A Hungarikum Bizottság – a törvény előírásainak megfelelően – 2012 októberében alakult meg a Vidékfejlesztési Minisztériumban. A törvény szerint a nemzeti értékeket azonosítani kell, majd össze kell gyűjteni úgynevezett értéktárakban. Az értéktárak területi alapon, illetve tematika alapján csoportosítanak, adataikat a Magyar Értéktárban összesítik és gondozzák. Ezzel egy időben létrejött a Hungarikumok Gyűjteménye is, ami a kiemelkedő nemzeti értékek köréből a Hungarikum Bizottság által hungarikummá nyilvánított, valamint e törvény erejénél fogva hungarikumnak minősített nemzeti értékek gyűjteménye.

További híreink

2018.07.05.

Terményfelvásárlási árak

Kattintson ide aktuális terményfelvásárlási áraink megismeréséhez.

2018.05.02.

Termékdíjasok a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatai

A Bonafarm Mezőgazdaság két első, és egy második helyezéssel gazdagodott a [...] Tovább

2018.04.11.

Megalakult a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

Megalapítottuk az első szegedi szakmai klubot a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karával [...] Tovább

2018.03.21.

Az év terméke a Mizo Coffee Selection

A teljesen a fogyasztók szavazatain alapuló 2018-as Év Terméke Díj győztese [...] Tovább

2018.02.26.

FAMI-QS tanúsítványt szerzett a Bonafarm Bábolna Takarmány Kft.

A szigorú minőségi előírásoknak való megfelelés a gyártási folyamat minden egyes [...] Tovább

2018.01.12.

Ismét MagyarBrands díjas a Bábolna Takarmány

A Kiváló Üzleti Márkák kategóriájában a Bábolna Takarmány immár második alkalommal [...] Tovább