FőoldalHírek Újabb hungarikum a Pick Szeged Zrt.-nél
rotator_01 rotator_02

Hírek

2014.06.03.

Újabb hungarikum a Pick Szeged Zrt.-nél

A Pick immár 2 kiemelten különleges termékkel büszkélkedhet: a PICK Téliszalámi után májusban a HERZ Classic Téliszalámi is hivatalos hungarikum lett.

A Pick Szeged Zrt. az egyetlen olyan húsipari vállalat, amely két hungarikummá nyilvánított termékkel is büszkélkedhet. A Hungarikum Bizottság döntése értelmében 2014. márciusban a PICK Téliszalámi, majd májusban a HERZ Classic Téliszalámi is hivatalosan hungarikum lett.

A hungarikum definíciója
„A hungarikum egy olyan gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.”
/Idézet a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényből./

Mit jelent ez a Bonafarm Csoport számára?
Ez a minősítés a gyakorlatban kimagasló presztízsértékkel bír, tovább öregbíti a PICK és HERZ Téliszalámi jó hírnevét Magyarországon és külföldön egyaránt.
A PICK Téliszalámi hungarikummá válását a termék számos tipikus, meghatározó tulajdonsága tette indokolttá. Ennek eredményeként nyerte el a termék a hungarikum címet, amely egy szép és örömteli esemény a PICK márka 145 éves évfordulóján.
A HERZ Classic Téliszalámi hungarikumként való elismerése beigazolta, hogy a másfél éve újra bevezetett, több mint egy és egynegyed százados hagyománnyal rendelkező HERZ Téliszalámi különlegessége révén kimagasló nemzeti értékkel bír.

************************

A Hungarikum Bizottságról, a Hungarikumok Gyűjteményéről és a törvényről
A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény 2012. július 1-jén lépett hatályba. A Hungarikum Bizottság – a törvény előírásainak megfelelően – 2012 októberében alakult meg a Vidékfejlesztési Minisztériumban. A törvény szerint a nemzeti értékeket azonosítani kell, majd össze kell gyűjteni úgynevezett értéktárakban. Az értéktárak területi alapon, illetve tematika alapján csoportosítanak, adataikat a Magyar Értéktárban összesítik és gondozzák. Ezzel egy időben létrejött a Hungarikumok Gyűjteménye is, ami a kiemelkedő nemzeti értékek köréből a Hungarikum Bizottság által hungarikummá nyilvánított, valamint e törvény erejénél fogva hungarikumnak minősített nemzeti értékek gyűjteménye.

További híreink

2017.08.17.

Global G.A.P. tanúsítvány a Bábolna Takarmánynak

A Global G.A.P., azaz a ”Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat”-nak megfelelő termelést igazoló [...] Tovább

2017.05.04.

Elismerések a Bonafarm Mezőgazdaságnak

Idén is számos elismeréssel gazdagodott a Bonafarm Mezőgazdaság a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és [...] Tovább

2016.11.12.

A Bábolna Takarmány kiváló márka

2016-ban hetedszer tették mérlegre a hazai márkákat a MagyarBrands bírálói. Idén [...] Tovább

2016.07.20.

Tájékoztatás megtévesztő levelekről

Tisztelt Partnerünk! Az elmúlt időszakban több esetben kaptak a Bonafarm Csoport [...] Tovább

2016.05.10.

Termékdíjak Hódmezővásárhelyről

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok [...] Tovább

2015.07.10.

Sajtóközlemény

Lezárult a „Komplex technológiai fejlesztés a Sole-Mizo Zrt. szegedi telephelyén” A [...] Tovább