FőoldalHírek 4482-en futottunk együtt!
rotator_01 rotator_02

Hírek

2013.10.03.

4482-en futottunk együtt!

XII. Pick Utcai Futófesztivál
Szeptember 29-én, vasárnap, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. immár 12. alkalommal rendezte meg a Pick Utcai Futófesztivált. Óriási örömünkre szolgál, hogy a borongós idő ellenére ilyen sokan részt vettek a rendezvényen így megdöntve az eddigi évek rekordjait. Három futamon összesen 4482 futó állt rajtvonal mögé és teljesítette a 6; a 3,4 vagy az 1,5 kilométeres távokat.

A régió legnagyobb szabadidős eseménye és idei egyetlen jótékonysági futófesztiválja ismét megmozgatta Szegedet. A rendezvény központja a Dóm téren kapott helyet. A futamok is innen indultak és itt értek véget.

10 órakor indultak a leghosszabb távra a futók egy különlegesen verseny keretében, két kört teljesítve a Huszár Mátyás rakparton. Ezen a távon versenyzett az a 98 egyetemista is, akik a Szegedi Tudományegyetem bajnokságának helyezéseiért küzdöttek. A táv győztese Tarnai László a szegedi Titán triatlon klub versenyzője, aki alig húszévesen már az ironman távok felé kacsingat.
A nők versenyében Biacsi Ilona diadalmaskodott, aki a tavalyi londoni paralimpiai versenyek 1 500 méteres futóversenyének bronzérmese.

A családi csapatversenyen 85 család állt rajtvonal mögé és teljesítette kéz a kézben a másfél kilométeres távot. A PICK Futófesztivál legizgalmasabb befutóját produkálva, a célegyenesben hatalmasat sprintelt a győzelemért a végül győztes Répási és a második helyezett Hallósy család három – három futója, a szépszámú közönség biztatásától kísérve. Utánuk is jó ideig rendszeresen sportoló családok érkeztek, de hatalmas tapsot kaptak azok is akik a mezőny végén értek célba.
Ekkor már gyülekeztek a 3,4 kilométeres táv versenyzői, jelentős részben Csongrád megye tanintézetének tanulói, de a megyehatárt átlépve Szolnok megyéből, Kunszentmártonból külön busszal is érkeztek diákok. Pontban fél tizenkettőkor Juan Carlos Pastor (a PICK kézilabdásainak spanyol edzője) kürtjelére indult el az a több mint 3 700 futó, akik futófolyamként hömpölyögtek a város legszebb terein és utcáin, mintegy negyvenöt percen keresztül.

Minden célba érkező frissítésben részesült a Sole-Mizo, a Primavera és az Intersnack jóvoltából. Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmából az indulók közül huszonheten állhattak dobogóra: a verseny helyezettjei valamint a tanintézetek legeredményesebben mozgósító testnevelői, majd rajtszám alapján történő sorsoláson további tizenöt szerencsés futó térhetett haza értékes PICK és Bonafarm, és a szponzorok által felajánlott ajándékokkal. Végül, de nem utolsó sorban a „Rajzpályázat” díjai is átadásra kerültek.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy az időjárás ellenére is segítettek közös célunk megvalósításában, az egészséges életmód népszerűsítésében!

Részletes eredmények:

6 kilométer:
Nők: 1. Biacsi Ilona, 2. Tigyiné Görög Veronika, 3. Biacsi Bernadett.
Férfiak: 1. Tarnai László, Szelepcsényi Zsolt, 3. Perovics Csaba.
Családi csapat: 1. Répási család, 2. Hallósy család, 3. Riesing család.

Iskolák mozgósítása:
Szeged: 1. Deák-gimnázium (661 fő), 2. Radnóti-gimnázium (325), 3. Ságvári általános iskola (315).
Nem szegedi iskolák: 1. Ásotthalom (65 fő), 2. Kunszentmárton (61), 3. Kistelek (44).

Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnoksága:
Nők: 1. Kaári Zsófia, 2. Krivik Anikó, 3. Fekete Szeréna.
Férfiak: 1. Kapitány Zoltán, 2. Seres Imre, 3. Aszódi Dávid.

További híreink

2019.10.11.

Érték és Minőség Nagydíj a Sole-Mizo Zrt.-nek

Büszkeséggel tölt el minket, hogy idén a Mizo két termékcsaládja, a [...] Tovább

2019.07.09.

Az egészséges táplálkozás jegyében közösen fejleszt élelmi

Élelmiszeripari termékfejlesztésekben, a táplálkozástudományban, további egészséges élelmiszerek közös kutatásában és fejlesztésében [...] Tovább

2019.01.09.

Prémium hústermékek a Bonafarm Csoport és az MCS Vágóhíd Z

A Bonafarm Csoport sertéságazata és az MCS Vágóhíd Zrt. közös együttműködésének [...] Tovább

2018.12.06.

Elnyertük az Év Beszerzési Csapata díjat 2018-ban

A Bonafarm Csoport beszerzési szervezete nyerte el a Magyar Logisztikai, Beszerzési [...] Tovább

2018.11.19.

Harmadszorra is nyertes a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

A Bábolna Takarmány idén is megszerezte a Kiváló Üzleti Márka kategóriában [...] Tovább

2018.09.27.

Érték és Minőség Nagydíj a Mizo Coffee Selection termékcsaládnak

Első alkalommal adták át a gazdasági élet kiválóságainak az Érték és [...] Tovább