bor
rotator_01 rotator_02

Bonafarm ágazatok

A Bonafarmnál minden egyes terméknek saját története van, az összetevőktől kezdve a gyártásig.

A borunk igaz története

Borászatunk, a Csányi Pincészet Zrt. nagy múltra tekint vissza, hiszen az alapokat még 1881-ben Teleki Zsigmond rakta le Chateau Teleki Borászat néven.

Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi – a jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral.

Kiváló borok alapja csak egészséges, igényesen művelt szőlő lehet. A Csányi Pincészet ültetvényei a Villányi borvidék legjobb dűlőin találhatók. Teljes területünk meghaladja a 370 hektárt, melyből jelenleg közel 354 hektár termő, aminek közel felét (44%) Cabernet-fajták, 17%-át Merlot, 16%-át Kékfrankos, 8-8%-át a Portugieser és a Pinot Noir, 7%-át pedig egyéb fajták adják.

Az itteni kivételes, szubmediterrán mikroklíma Bordeaux-éval vetekszik. Mindenünk megvan, ami a nagyszerű borok megalkotásához kell: a minőségi alapanyagokon és a kiváló mikroklímájú lejtőkön túl munkatársaink szakmai tudása és elhivatottsága is. Végső célunk, hogy borainkat a világ legjobbjai között említsék.

A bortermelés magas színvonala a Villányi borvidék ásványi anyagokban gazdag, napsütötte termőföldjein alapszik.