Hírek

Cégismertető

Az Agroprodukt cégcsoport 5 vállalata 2017 júniusában csatlakozott a Bonafarm Csoporthoz. Az akvizíció révén a Bonafarm Mezőgazdaság termelői tevékenysége nem csak a növénytermesztés és az állattenyésztés területén bővült, de új ágazatokkal is gazdagodott.

Az Agroprodukt cégek (Agro-Invest Kft., Agro 22 Zrt., Agroprodukt Zrt., Sertéstenyésztő és Hizlaló Bt., valamint a Wildex Kft.) Pápa és környéke jelentős mezőgazdasági vállalkozásai, melyek 7 telephelyen megközelítőleg 400 főt foglalkoztatnak. Közel 8 000 hektáron folytatnak növénytermesztést, és rendelkeznek terménytárolókkal, vetőmag-feldolgozó üzemmel és takarmánykeverővel. A két cégcsoport összeolvadásával a Bonafarm Csoporton belüli növénytermesztési terület közel 30%-kal növekedett, emellett a vetőmag- és takarmányágazatokban is jelentős szinergiák kiaknázására nyílik lehetőség. Ez elősegíti cégcsoportunk azon törekvését, hogy az állattenyésztés fejlesztése mellett, a tartáshoz szükséges takarmánybázis megtermelését is minél nagyobb arányban saját forrásból biztosítsa.

Az Agroprodukt állattartó telepein sertést (1 250 koca és szaporulata), húsmarhát (300 db), valamint tejelő szarvasmarhát (3 400 db tejelő tehén és szaporulata) tenyésztenek. A fúzióval a Bonafarm Mezőgazdaság saját tejtermelése több mint kétszeresére nőtt (éves szinten összesen több mint 62 millió kg tej), így a Sole-Mizo Zrt. tejigényének már a 15%-a csoporton belüli forrásból származik.

Az Agroprodukt szerteágazó tevékenységei közé tartozik a vendéglátás (a lovászpatonai Heiter major híres vendégszeretetéről) és a gyümölcstermesztés is: 80 hektár gyümölcsössel rendelkezik, amelyben alma, körte és szilva terem.

Telephelyek (ágazatonként):

– szarvasmarha-tenyésztés: Csót-Újmajor, Ihász, Zsigmondháza, Marcalgergelyi

– növénytermesztés és műszaki ágazat: Ihász, Marcalgergelyi

– vetőmag: Pálháza

– gyümölcstermesztés: Bánhalma

 

A cég jogelődje a Pápai Állami Gazdaság, 1962-ben alakult, ennek jogutódja az 1993-ban létrehozott Agroprodukt Rt., ami ma már zártkörű részvénytársaságként működik.

Ars Poetica

Az Agroprodukt Zrt. és a Bonafarm Csoport összeolvadásával a Bonafarm Mezőgazdaságon belüli növénytermesztési terület közel 30%-kal növekedett, emellett a vetőmag- és takarmányágazatokban is jelentős szinergiák kiaknázására nyílik lehetőség. Ez elősegíti cégcsoportunk azon törekvését, hogy az állattenyésztés fejlesztése mellett, a tartáshoz szükséges takarmánybázis megtermelését is minél nagyobb arányban saját forrásból biztosítsa.

Menedzsment

Bakos István Attila

Vezérigazgató

Zoltán Pethő

Pethő Zoltán

Termelési igazgató, növénytermesztési ágazatvezető

Brányi-Pethő Andrea

Gazdasági vezető

Imre Élő

Élő Imre

Szarvasmarha-ágazat vezető

Péter Knoll

Knoll Péter

Műszaki ágazatvezető

Péter Bagarus

Bagarus Péter

Vetőmag ágazatvezető

Józsefné Lukács

Lukács Józsefné

Humánpolitikai osztályvezető

 

Kapcsolat

  • PPick Szeged Zrt.
  • SSole-Mizo Zrt.
  • CCsányi Pincészet Zrt.
  • BBóly Zrt.
  • FFiorács Kft.
  • DDalmand Zrt.
  • BB-Bábolna Takarmány Kft.
  • BBonafarm Zrt.
  • OBonOffice Kft.
  • AAgroprodukt cégcsoport

Agroprodukt Zrt.

H-8500 Pápa, Szent István út 12.

Levelezési cím: 8500 Pápa, Pf. 107.

Telefon: +36 89/511-200
Fax: +36 89/511-211
E-mail: info@agroprodukt.bonafarm.hu