FőoldalHírek Év eleji sikerek a Csányi Pincészetnél
rotator_01 rotator_02

Hírek

2013.03.28.

Év eleji sikerek a Csányi Pincészetnél

A Kővilla Cuvée kiváló eredményeket ért el mind a párizsi Vinalies International -az idei év első rangos nemzetközi – borversenyen, mind hazánkban, a 45. Villányi Borversenyen.

A Vinalies International Párizsban március 1-5. között került megrendezésre. A megmérettetésre összesen 43 ország 3424 bora érkezett. Magyarországról 50 bort neveztek, ezekből 8 arany, 11 pedig ezüstérmet kapott. A versenyre a Csányi Pincészet Zrt. is delegált mintákat, melyek közül a szakmai bírálóbizottság a Villányi Kővilla Válogatás Cuvée 2009 bort ezüstéremmel jutalmazta.

A 45. Villányi Borverseny március első hetében került megrendezésre Villányban. Az előző napi besoroláson a Pincészet borászai is részt vettek; ilyenkor évjárat, fajta, technológia szerinti sorrendet kell felállítaniuk, ami a másnapi bíráló bizottság munkáját nagyban segíti.
A borokat Dr. Kállay Miklós elnökletével a Budapesti Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének oktatói, Mészáros Gabriella a Borkollégium oktatási központ vezetője és más borvidékekről érkezett termelők és helyi szakemberek bírálták.
73 villányi és környékbeli termelő 243 bora közül 34 fehéret, 25 rozét, 4 sillert, 173 vöröset, 5 gyöngyöző bort, és 2 pezsgőt értékelt a felállított nyolc bíráló bizottság.
A Csányi Pincészet Zrt. által beküldött 4 bor közül a Gál József vezérigazgató nevével jegyzett Kővilla Válogatás 2009-es Cabernet Franc és Cuvée párosa aranyérmet szerzett, míg a 2011-es évjáratú Chateau Teleki Alex Cuvée és Merlot ezüstérmet kaptak. A Pincészet utóbbi két bora még nincs kereskedelmi forgalomban, de hamarosan megtalálhatók lesznek a Borboltban, a webes Vinotékában illetve az üzletek polcain is.

További híreink

2019.10.11.

Érték és Minőség Nagydíj a Sole-Mizo Zrt.-nek

Büszkeséggel tölt el minket, hogy idén a Mizo két termékcsaládja, a [...] Tovább

2019.07.09.

Az egészséges táplálkozás jegyében közösen fejleszt élelmi

Élelmiszeripari termékfejlesztésekben, a táplálkozástudományban, további egészséges élelmiszerek közös kutatásában és fejlesztésében [...] Tovább

2019.01.09.

Prémium hústermékek a Bonafarm Csoport és az MCS Vágóhíd Z

A Bonafarm Csoport sertéságazata és az MCS Vágóhíd Zrt. közös együttműködésének [...] Tovább

2018.12.06.

Elnyertük az Év Beszerzési Csapata díjat 2018-ban

A Bonafarm Csoport beszerzési szervezete nyerte el a Magyar Logisztikai, Beszerzési [...] Tovább

2018.11.19.

Harmadszorra is nyertes a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

A Bábolna Takarmány idén is megszerezte a Kiváló Üzleti Márka kategóriában [...] Tovább

2018.09.27.

Érték és Minőség Nagydíj a Mizo Coffee Selection termékcsaládnak

Első alkalommal adták át a gazdasági élet kiválóságainak az Érték és [...] Tovább