FőoldalHírek Montenegróban mutatta meg termékeit a PICK
rotator_01 rotator_02

Hírek

2014.04.30.

Montenegróban mutatta meg termékeit a PICK

Idén immár 40. alkalommal rendezték meg a Budvai Élelmiszeripari Vásárt, melyen a Pick Szeged Zrt. is képviseltette magát.

A 2014. április 3-5. között megrendezett jubileumi esemény vendégének ezúttal Magyarországot választották, melynek megjelenését a Vidékfejlesztési Minisztérium a HITA-val együttműködve szervezte, melyet a helyi médiumok hirdetéssekkel és óriásplakátokkal erősítettek meg. A magyar közösségi standon olyan élelmiszeripari és ahhoz kapcsolódó cégek állították ki termékeiket, akik Montenegróban, ill. környékbeli országokban terveznek piacot építeni.

“Hasonlóan számos más balkáni országhoz, Montenegróban- részben a turizmus miatt – is mutatkozik igény magas minőségű magyar élelmiszerekre, így ez kitűnő alapot szolgált ahhoz, hogy kiváló kapcsolati rendszerrel és nagy múlttal rendelkező, stabil élelmiszerimportőr cégek és kiskereskedelmi láncok képviselőivel tudjak érdemben tárgyalni az együttműködési lehetőségekről” – mondta el a vásárral kapcsolatban Gémes Dóra, a Pick Szeged Zrt. export managere.

“Mivel a standon termékbemutatóra és kóstoltatásra is nyílt lehetőség, azonnali és szerencsére pozitív visszacsatolásokat kaptunk a helyi érdeklődőktől. A Pick Szeged Zrt. és annak termékeinek promótálásában nagy segítséget nyújtott a CKB Bank, az OTP Bank Nyrt. montenegrói leányvállalata is, akik nem csak vevői találkozók lebonyolításában segédkeztek, de külön, „Kóstolja meg Magyarország ízeit” elnevezésű kampányt is indítottak. A kiállítás ideje alatt a három legnagyobb podgoricai fiókjukban kóstoltatást tartottak és magyar ajándékcsomaggal lepték meg a 200 legkiemeltebb ügyfelüket, melyben a Pick termékek – a libamáj, ill. különféle paprikaőrlemények és olajok mellett – különösen nagy hangsúlyt élveztek” – tette hozzá a szakember.

A Budvai Élelmiszeripari Vásáron tapasztalt sikerek alapján bebizonyosodott, hogy a Pick Szeged Zrt. export piacbővítésének és fejlesztésének van létjogosultsága, így Montenegróban vagy akár Bosznia-Hercegovinában is. A piacra jutással kapcsolatban folynak a tárgyalások és egyeztetések, így remélhetőleg hamarosan majd az e téren elért sikerekről tudunk beszámolni.

További híreink

2019.10.11.

Érték és Minőség Nagydíj a Sole-Mizo Zrt.-nek

Büszkeséggel tölt el minket, hogy idén a Mizo két termékcsaládja, a [...] Tovább

2019.07.09.

Az egészséges táplálkozás jegyében közösen fejleszt élelmi

Élelmiszeripari termékfejlesztésekben, a táplálkozástudományban, további egészséges élelmiszerek közös kutatásában és fejlesztésében [...] Tovább

2019.01.09.

Prémium hústermékek a Bonafarm Csoport és az MCS Vágóhíd Z

A Bonafarm Csoport sertéságazata és az MCS Vágóhíd Zrt. közös együttműködésének [...] Tovább

2018.12.06.

Elnyertük az Év Beszerzési Csapata díjat 2018-ban

A Bonafarm Csoport beszerzési szervezete nyerte el a Magyar Logisztikai, Beszerzési [...] Tovább

2018.11.19.

Harmadszorra is nyertes a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

A Bábolna Takarmány idén is megszerezte a Kiváló Üzleti Márka kategóriában [...] Tovább

2018.09.27.

Érték és Minőség Nagydíj a Mizo Coffee Selection termékcsaládnak

Első alkalommal adták át a gazdasági élet kiválóságainak az Érték és [...] Tovább