FőoldalHírek Termékdíjasok a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatai
rotator_01 rotator_02

Hírek

2018.05.02.

Termékdíjasok a Bonafarm Mezőgazdaság ágazatai

A Bonafarm Mezőgazdaság két első, és egy második helyezéssel gazdagodott a Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat keretében.

 

A hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési Napok hagyományos kísérőprogramja a kiállítók részére meghirdetett Magyar Állattenyésztésért és Növénytermesztésért Termékdíj pályázat.

A “Termékdíj Pályázat 2018” díjkiosztó ünnepségét 2018. április 18-án tartották Hódmezővásárhelyen, ahol a nyertesek rangos elismerésekben részesültek.  A pályázatokat a bíráló bizottságok elnökei a nyilvánosság előtt mutatták be.

A Magyar Növénytermesztésért Termékdíj kategóriában idén összesen 15 pályázat érkezett, a zsűri elnöke Prof. Dr. Birkás Márta egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora,
a Szent István Egyetem MKK Növénytermesztési Intézet Földműveléstani Tanszék professzora volt.

Az Állattenyésztésért Termékdíj kategóriában 31 pályázat versengett, a pályázatokat három kategóriában értékelte a zsűri, melynek elnökeként Dr. Wagenhoffer Zsombor (Ph.D) a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója méltatta a győztes pályamunkákat.

A Bonafarm Mezőgazdaság idén is számos elismeréssel gazdagodott a Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat keretében.

Takarmányágazatunk a PigCare Malacmentő Programmal I. helyezést ért el az Állattenyésztésért Termékdíj – legtöbb pályázattal bíró –  mezőnyében takarmányozási kategóriájában. (A Pig Care malacmentő program több, saját fejlesztésű terméket foglal magában. A cél, hogy a nagy alomszámot produkáló szapora fajták, illetve hibridek malacai közül a lehető legtöbbet lehessen felnevelni.)

Szintén első helyezést ért el sertéságazatunk az állategészségügy, szaporodásbiológia és élelmiszer-előállítás kategóriában a “PC termékenyítés lehetőségeinek kiaknázása a sertéstenyésztésben a Bonafarm Mezőgazdaságnál” című pályázatunkkal. (A PC (post cervical) módszer lényege, hogy a mesterséges termékenyítés során a spermiumokat egy katéter segítségével közvetlenül a méhnyakon túl, a méhtest végébe helyezik. Így lerövidül az út a petesejtig, ezáltal kevesebb szaporítóanyag is elég a termékenyüléshez.)

Cégcsoportunk összetettségét jól szemlélteti a több ágazatot is érintő (növénytermesztés, takarmányágazat és élelmiszeripar) “GMO-mentes termékpálya modell” elnevezésű pályázatunk, mellyel II. helyezést értünk el termelésirányítás, informatika, tartástechnológia és integráció kategóriában.

Gratulálunk kollégáinknak a szép eredményekhez és köszönjük a befektetett munkájukat.

További híreink

2020.06.05.

Egy magyar startup cég fejlesztését teszteljük Csípőteleken

A Bonafarm Mezőgazdaság csípőteleki szarvasmarhatelepén bevezettük az OKOSFARM egy speciális trágyakezelési [...] Tovább

2020.04.14.

Agárminiszteri látogatás üzemeinkben

Dr. Nagy István agrárminiszter a húsvéti ünnepeket megelőzően a Pick Szeged [...] Tovább

2020.04.06.

Zavartalanul folyik a munka a Bonafarm Csoportnál

A koronavírus okozta rendkívüli helyzet ellenére üzemeinkben továbbra is folyamatos a [...] Tovább

2020.03.26.

Elindult a Bonafarm Integráció honlapja

Büszkeséggel tölt el minket, hogy elindult integrációs holnapunk, ahol minden fontos [...] Tovább

2020.03.09.

Kapacitásbővítés zajlott stratégiai partnerünknél

A Bonafarm Csoport stratégia partnere, a Hungerit Zrt. jelenlegi keltetője mintegy [...] Tovább

2020.03.02.

Digitalizációs stratégia a Bonafarm Csoportban

A piaci környezet és a technológia gyors fejlődése ma már megköveteli, [...] Tovább